Het reisconcept

Moonrise in Santa Fe

New Mexico is een ander USA dan datgene wat u wellicht al heeft bezocht. Ik ken deze staat zeer goed, heb daar vele trips gemaakt en, als voormalig inwoner, weet ik er de weg.

Ik heb een tocht samengesteld die u individueel aflegt per auto. U vertrekt iedere dag 's ochtends naar de volgende plaats en onderweg heeft u een aantal keuzes wat u kunt gaan doen. Gemiddeld rijdt u zo'n driehonderd kilometer per dag, maar daar krijgt u ook wat voor. Vergelijk deze reis met flotielje zeilen, maar dan met een 4WD in de high desert in New Mexico.

's Avonds komt de groep weer bij elkaar in de Inn of hotel ,waarbij het u vrij staat met elkaar of apart te eten. Ikzelf volg de groep , en sta gedurende de reis tot uw beschikking voor adviezen, tips, en hulp.

Aanbevolen hotels kunt u door mij laten boeken. Uw vliegreis naar en van Albuquerque en uw auto regelt u zelf.

De reis laat zich splitsen in twee gedeelten. De eerste 4 dagen ligt het accent op natuur, en de weidsheid van New Mexico. Onderkomens en restaurants zullen relatief eenvoudig zijn, maar omdat we toch in de USA zijn, hoeft u aan de kwaliteit niet te twijfelen.

Het tweede gedeelte van de reis brengen we door in Santa Fe /omgeving, Taos en Albuquerque en zal cultuur, musea, art en pueblo's wat meer de boventoon voeren ,en zullen de betere hotels en 'fine dining' tot de mogelijkheden behoren.

Op de laatste dag in Albuquerque kunt u natuurlijk nog een rondje golf spelen, de vier uur durende La Luz trail afleggen (de Sandia berg op naar 3000 meter), of andere bezienswaardigheden bezoeken.

Uw reis in New Mexico wordt plaatselijk ondersteund door mijn netwerk in Albuquerque

Deze reis laat u veel vrijheid , maar biedt u de mogelijkheid om gericht een onbekend gedeelte van de USA goed te leren kennen. Reisgidsen vertellen veel, maar de gemaakte keuzes in de beperkte tijd die u heeft, en de soms foute besluiten 'on the spot', verhinderen soms een optimale invulling van de reis.

Indien u geinteresseerd bent in deze reis en dit concept dan kunt u met mij contact opnemen via email: info@travelnewmexico.nl 

Of bekijk deze korte filmimpressie van de reis gemaakt in februari 2013.

http://www.youtube.com/watch?v=hkz6UbKEu2M

Hein van der Zeeuw

  

White Sands Alamogordo